onsdag 1 september 2010

Veckans recept

En lite nyttigare variant av köttfärssås och spagetti!
(Jag glömde köpa krossade tomater så jag fick ta lite av vad som fanns hemma och jag hittade en hel del. Det blev riktigt gott och jag fick med grönsakerna i maten så det blev även lite nyttigare).

500g nötfärs
1 gul paprika
kärsbärstomater
2 grovrivna morötter

2 msk vetemjöl
4 msk mjölk
1 glas vatten
ketchup
chilikrydda
cayennepeppar
grillkrydda
salt & svartpeppar
soya

Stek färsen väl, blanda i rivena morötter och delade körsbärstomater.
Stek det en stund och blanda sedan i paprikan som är delad i ganska stora bitar.
Krydda och droppa i lite soya.
Häll sedan i 1 glas vatten. Blanda mjöl och mjölk till en redning och blanda i det.
Ta i lite mer soya för att få en fin färg.
Om du vill kan du även ha i lite ketchup, låt det puttra några minuter.
Servera med nån god och lite nyttigare pasta. Denna gången hade jag bandpasta gjord på durumvete till.





Så här ser det ut halvvägs.







Här har vi slut resultatet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar