En hel fläskfile
Flytande honung
Cayennepennar
Salt & Peppar
Potatis
Morötter
Broccoli
Rödlök
Vitlök
Färsk rosmarin
Salt & Peppar
Olivolja
Dela alla rotfrukter i klyftor. Du kan själv välja hur mycket du vill ha i av allt. SKala några vitlöks klyftor. Och tryck sönder dom lite med ett knivblad. I med allt i en långpanna. Ringla på olivolja och krydda. Ta ganska mycket rosmarin. Blanda om och in i ugnen ca 45 min. Om du vill lyxa till det lite så ta i ett glas vitt vin, det blir riktigt gott!
Skär bort överflödigt fett på fläskfilen (valfritt). Krydda med cayennepeppar, salt och peppar. Chockstek den så den får fin stek yta. Lägg den på en plåt och ringa på ganska mycket honung. In i ugnen tills rotfrukterna är färdiga. ca 30 min. Om du vill ha den lite mer rosa så ta ut den något tidigare.
Servera med varfri sås, Turkisk yoghurt eller creme fraiche!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar