torsdag 2 juni 2011

Recept

Jag gjorde mumsiga kycklingbullar i tomatsås i början av veckan med bönsallad med fetaost :P







Detta är dubbelsats, så du kan halvera det om du vill!

800g kycklingfärs
3 äggvitor eller 2 hela ägg
lite färsk babyspenat
färsk basilika
salt och peppar
chilikrydda
paprikakrydda
2 burkar passerade tomater
2-3 vitlöksklyftor

Blanda kycklingfärsen med ägg, kryddor, några blan färsk basilika och babyspenaten (hacka den lite först).

Rulla valfritt stora köttbullar och stek i olivolja. När alla är färdiga ta en kastrull med lite olivolja i, riv i vitlöken och stek den lite. I med passerade tomater och koka upp. I med ganska många basilikablad. Blanda sedan i kycklingbullarna och låt det puttra några minuter på låg värme.

SMAKSKENS! Du kan servera med pasta om du villl eller bara en dog sallad med fetaost i :D


Det blev några matlådor med den dubbla satsen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar